Úvod Novinky Filmy a seriály
Nový seriál RTVS! Tešiť sa môžete na skvelé obsadenie a dramatické príbehy
Nový seriál RTVS! Tešiť sa môžete na skvelé obsadenie a dramatické príbehy

Nový seriál RTVS! Tešiť sa môžete na skvelé obsadenie a dramatické príbehy

RTVS začala nakrúcať nový seriál z lekárskeho prostredia.

Úžasné priestory, skvelé obsadenie a dramatické aj dojímavé príbehy. Tak bude vyzerať nový seriál z dielne RTVS, ktorý pre vás pripravujeme.

RTVS ako pôrodnica

Priestory televízie sa premenili na kulisy. Vstupná hala ikonickej výškovej budovy sa zmenila na modernú pôrodnicu, v ktorej sa budú odohrávať mnohé príbehy aj komplikované prípady. Prestavba priestorov trvala približne mesiac. Jej súčasťou sú ambulancie, lôžková, aj administratívna časť.

priestory-nového-seriálu-rtvs-porodnica

Hlavnou postavou nového seriálu je pôrodná asistentka Eva. Tejto role sa zhostila vynikajúca herečka Jana Kolesárová, ktorá sa vyjadrila: „Ja nie som veľmi nemocničný typ, tak som trochu váhala, či sa vrhnúť do bieleho plášťa. Pre RTVS som ešte nepracovala a lákalo ma to. Zároveň pán režisér Sebechlebský je niekto, s kým som chcela spolupracovať a nemala predtým tú skúsenosť. A napokon aj scenáre prešli sofistikovanejšou úpravou a to ma presvedčilo, že pôjde o kvalitný projekt.“

Jej hereckým partnerom bude Ondrej Daniš v postave doktora Jakuba. Pre tvorcov seriálu je okrem iného kľúčová najmä autenticita. Pri nakrúcaní sú vždy prítomné aj skutočné pôrodné asistentky, ktorých úloha je nezastupiteľná predovšetkým po odbornej, ako aj praktickej stránke.

jana-kolesarova-v-novom-seriali-rtvs-porodnica

Režisérom seriálu je Ján Sebechlebský, ktorý režíroval aj skvelý dobový seriál Čas nádejí. „Pôrod je jedným z mála zážitkov, ktorý nás všetkých spája. Je to neopakovateľný okamih plný radosti, lásky, ale aj strachu a obáv. Dej seriálu sa zameriava na prácu pôrodných asistentiek, ktoré počas náročného pracovného dňa zažívajú konflikty, napätie neistotu, ale aj dôveru, lásku a víťazstvá. Ukázaním majestátnosti života, ktorá je vyrozprávaná pravdivým, nesentimentálnym spôsobom, chceme divákovi priblížiť tie najťažšie a zároveň aj najkrajšie chvíle v živote človeka,“ povedala kreatívna producentka seriálu Marcela Mojtová.

Seriál vychádza z dánskeho originálu. Autorka dánskej predlohy Lone Scherfig je zároveň režisérkou filmu Škola života (2009), ktorý získal mnohé ocenenia (BAFTA, Zlatý glóbus) a bol nominovaný na Oscara v kategóriách najlepší film, najlepší adaptovaný scenár a najlepší ženský herecký výkon.

25 50 75 90

Galéria

jana-kolesarova-v-novom-seriali-rtvs-porodnica jana-kolesarova-a-ondrej-danis-v-seriali-rtvs nakrúcanie-seriálu-rtvs-priestory-porodnice priestory-nového-seriálu-rtvs-porodnica priestory-nového-seriálu-rtvs-porodnica priestory-nového-seriálu-rtvs-porodnica

Živé vysielanie ??:??

Televízia